Sunday, August 29, 2010

:: Ok ::

no need to understand...













don't miss me..







































when i'm gone

Thursday, April 22, 2010

:: Tagged By Toriq 6-Pack ::

1. Siapakah anda di rumah?

Saya xde kat rumah.

2. Siapakah diri anda di samping rakan?
Jatmi

3. 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai?
1~Lesen Kereta
2~Alienware Laptop
3~Baju2 di Romp
4~Distinction dalam exam..haha
5~Kawen ..hahaha

4. Siapakah nama pasangan anda?
Fatin Syazwanni

5. Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda.
1~Dia perempuan
2~Dia comel
3~Dia suka senyum
4~Dia ikhlas dengan saya
5~Dia adalah dia

6. Bila tarikh anda couple?
19.03.08

7. Apakah kenangan anda bersama pasangan anda?
Jalan2 kat S.alam.. ^^

8. Lagu tema cinta anda?
Haha xlarat nak gtau

9. Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
Semakin comel..haha

10. Tag 5 rakan ada yang lain.
1~Spark
2~Hashim
3~Izyan Izani
4~Maria Syaznapova
5~Rudy



Friday, March 19, 2010

:: 2nd Anniversary, & Still Loving =) ::

Again,
19.03.2010
it means, it have been 2 years since we promised to be together forever.
^^





~~~ Still, I Love You So Much!! ~~~
Fatin Syazwanni !!

Thanx for being a great and lovable partner!
=)

P.S : Please do pray for our happiness...amin~











Wednesday, March 10, 2010

:: Manipal, nak pergi sana dah! ::


So, xlama lagi..
Selamat Tinggal Malaysia.
Selamat Datang ke Manipal..
huhu
cdey..
tp nak wat mcm mana..
demi masa depan...
Medic~
2 & 1/2 years..
Melaka-Manipal Medical College..
hopefully, lepas tu sambung plak kat Melaka..
dan pastu lak, houseman, and dapat la title 'Dr.' dengan jayanya~
amin~...




apa2 pun..
cintaku tertinggal di Australia..hahaha
tapi, sila pulang kembali ke Malaysia ye, cik Fatin..

doakan kejayaan aku n member2 kat sana. (India)
^^
terima kasih~



Thursday, March 4, 2010

:: Visa , KLIA, & The Story - Part 3-Finale ::


The final part..
- 13 Februari 2010 -
Geng2 dr kelantan+terengganu semua dah start balik.
Last tinggal je la aku n Wan Cah.
Macam yg dh di-plan sjk dulu lg, esok pagi Spark akan anta aku pegi KLIA,
sbb nak anta sumone yg mmg rapat sgt dgn aku, & dia akan ke Australia untuk sambung belajar kat sana.



Fatin Syazwanni



=(





Untuk dipendekkan citer, Spark decide nak bwk kitorang pegi tido kat rumah sepupu dia kat Putrajaya,sbb in case anything happened, kitorang dh dekat sgt dah dgn KLIA dr ctu.


-14 Februari 2010-
And antara benda yg diexpect utk jadi, mmg jadi btol2 la..
kitorang bangun tido lewat.
4 ur notes, her flight will be at 10 am, her check-in will be around 8 am ++..
and the best thing is, kitorang smua terjaga dr tido dlm 6.30 gitu..huhu
actually aku terjaga masa tu, bgn2 check jam, mmg tros segar mata la,
dgn kalut n gelabahnye, aku lari pegi kejut spark.
mmg xmandi la pagi tu, pakai baju,straight pegi KLIA..huhu
Spark mmg pecut kete mcm nie hal hidup n mati bg dia..haha
credit ar kat mamat ni atas usaha yg ditonjolkan..=p

Alhamdulillah, seb bek smpat, n nasib baik gak, check in dia pukul 9..
dr ctu, aku dpt jmpa dia sekejap je,
yela, family dia ramai yg dtg, xkan aku nak kaco kan..
at least, smpt tgkp gambar sama2, yg last kat M'sia wat ms nie..
cdey nie wey..
sj xnk tnjuk..



ska ati ar...



So, tu la gambar last kami dua kat Malaysia ni.
Then,
suddenly...
Dia dah pun tinggalkan kitorang untuk pergi nek flight dia..
Nak ilangkan rs cdey nie ckit, aku pegi la jumpa mama dia, sembang2..and alhamdulillah,
semuanya ok. ^^
Juz kdg2 terasa sunyi sgt2,
bila xde lagi sms dr dia.
thinking on a positive side,
We hav YM and facebook..so chill! ^^



So, 4 years from now,
till we meet again..
Fatin Syazwanni.




Saturday, February 20, 2010

:: Visa , KLIA, & The Story - Part 2 ::



Next Journey...
Lol..nie sambungan post sebeleum nie ok?


Pasport + Approval dari kedutaan =dah siap..
Approval = Signature officer kat kedutaan tu je..
ceh, ingatkan dapat sticker, cop apa ka kat ctu..
rupanya signature ja..adoi..huhu
xpala..

Next station.. Masjid Jamek.
Stesen berikutnya.. Masjid Jamek.
::Visa Centre::

Sardin kut area Masjid Jamek ptg tu..
org watpa xtaw la..
yg pasti mmg ramai org India la kat ctu..
peh, semua tempat nak pegi nie byk org India..
mmg kebetulan or ape, ntah laaaaa...
Pusing2 sambil teringat pe yg En annizam gtau psl location Visa Centre tu, lat2 jumpa la..
Straight gi anta semua application form, semua spark handle..
hoho bagus tol mamat sorg nie..
so, pe lg..balik~

sempat gak jumpa 2 student laki Mara yg akan pi manipal gak.
Budak Kelantan ngan T'ganu..
mcm ok, so far~
then ada jmpa group bdk pmpuan, mungkin pi manipal gak la kut..haha

pape je la.. then ..

Lepas2 tu..
kitorg cadang n pegi singgah Midvalley dulu..
men boling..
Spark menang lebih 2 point dr aku dgn naseb..
diulang, nasib...
hahaha

xpela..dkt2 nak abis tu..
Pofin : weh esok besday Spark
Aku : yeke????!!
Ban : Aah, btol la..
Wan Chah : Confirm?
Pofin : yelakut..haha
Ban : Btol la..rasanya haha

Ceh, haha jwpn xmeyakinkan..
so, pe lg, start ar planning beli brg2 nak 'masak' Spark.
singgah jusco, wan chah dgn kononnye nak cari plaster luka la, cheese la, mende alah pe lg ntah..
dia ajak spark cari..aku, pofin, ban,skop dgn hadi pegi beli n sludup barang dlm beg..haha
aku kna sludup telor dlm beg..ceh..mana cuak pon, maw pecah telor tu, nangis...
haha..serabot...

so malam nie kita akan masak2 ye..
Resipinya :

1. 1 Kg Tepung Gandum
2. 1 Kg Tepung Beras
3. 4 Botol Softdrink
4. 12 biji telur
5. Bahan utama : Spark

Haha..
so tgk je la gambar..




then esok, pegi je la skali lg Visa centre, collect semua2 tu..
then prank Mizang dgn Izrul (yg xamik sendiri Visa)
cakap Mizang xlepas sbb gambar besar, izrul xlepas sbb dia robot..hoho
lawak2..

dah2 tu,
budak2 nie singgah Sogo , beli brg untuk fly nnti..
pastu balik..yg besnye, malam tu spark belanja Pizza Hut..haha..kitorg sponsor ar rm10 ringgit sorg, sbb nk bg jd lg byk..haha
Smart ar Spark!! kenyang woo...
so, the end of Part 2~


to be continued~



Tuesday, February 16, 2010

:: Visa , KLIA, & The Story - Part 1 ::



- 11hb Feb 2009 -

Dengan servis KTM Antarabandar, arrived kat KL Sentral, tunggu Spark dtg amik pegi rumah dia. Dah berapa kali la Spark wat keje ni..haha byk sggh pahala dia.. =p
Sementara tu, sempat vidcal dgn Fatin guna tenet KL Sentral.
As usual, mmg aku xtido la ms dlm tren tu, ntah la..ssh gila nak tido.

Pofin,hadi,ban,wan chah,ngan mizang dah sampai awal lg kat rumah Spark ms tu..
So, pastu mandi-manda guna shower panas tahap mmg boleh masak megi dlm rumah Spark.
haha jakun, semua xreti nak adjuz temperature.
last2 baru reti. lolz

Xlama lepas tu, straight la kitorg pegi Kedutaan India kat Jalan Duta, 2 kali trip, sbb ramai sgt.
Aku 1st trip, then masa sampai2 tu, turun2 je dr kete..mamat bangla mana ntah datang.....


"You want to do Visa? come2, i can help you, i'm an agent, i can get your visa, give me your passport, i'll handle it, fast2"


*blur*



Pala hotak dia, pakcik jual sayur kat market pakai lg smart kut..
Ada ke patut baju seluar lusuh gitu, dgn selekehnye, claim agent visa.

Dgn slumber, aku cakap, "no thanks, we need to wait our friends first". Haha
nak tipu org, xde skill tol, pakai la smart2 ckit, leh gak la aku pcaya.



:: Oh precious passport, can't afford to lose u, haha::




*Mmg byk benda la nak cita psl ms kitorg kat embassy tu,zzzz*



Masuk2 je kedutaan tu lps some security check, pergi la tgk2, mn ptt kitorg pegi, seb bek dia xdetect DVD pirate hashim dlm beg aku...haha mcm la dia kisah...haish

Scary kot dlm tu, 360 degree view, all Indian people..mak aih.. kitorg dh fly India ke?
crowded lak tu..zzz pelik lak, tiap2 hari penuh org wat visa, byk gila immigrant dlm Malaysia ni..
no comment, no comment..

So, lps2 semua dah sampai tu, diorg pun dtg la potong que, sbb nak passing passport ,kitorg mmg decide nak buat approval visa application dlm group pun, sbb mmg boleh. So, dlm proses nak passing tu, cam bese la, sembang2 la kejap, jadi port lak kat tmpt beratur tu. Haha

Suddenly, security guard dtg (pok gad), tarik sorg2 dr group kitorg pegi blkg, then dgr la sore bingit lg annoying...

"They should be at the back!"

ntah brp kali la mamat tu jerit..sial
bongok x bongok, tb2 pok gad tu tarik aku lak , halau pegi blkg, aku pe lg, melawan ar, cakap aku mmg que dr awal lg, pehal kena pegi blkg lak. woo, dia xnk kalah...mmg bongok.
dia tarik gak aku, haha tb2 uncle chinese yg dr awal que kat blkg tarik tgn aku, dia xbg aku pi blkg, dia sound blek pak gad tu and backup kitorg.

woo.. touching wooo..haha thanx sgt2 to dat uncle and his wife, to that pakcik yg emo xpsl2 awal td tu, fak u la. ada nmpk budak2 nie ptg que ke, diorg xduduk dlm que pon, mangkukzzz.
to the security guard, anda mmg bangang, direct wat muka xpuas ati,
xpela, lps2 tu, kitorg collect je la passport, ada aku, hadi,acap dgn mizang je kat dpn.
*note : acap je survive ms rusuhan td, pdhl dia mmg potong que*
haha
so, dapat gak la kitorg dptkan approval dlm group lps2 tu, as usual, dlm 4-5 org berhimpun kat kaunter sbb nak uruskan semua passport+borg tu, pak guard tu wat muka xpuas ati skali lg sbb kitorg berhimpun...
mmg xleh kata pe la, perangai hodoh, officer tu steady je, xkata pe, diorg plak melebey2.
so, dh dkt2 siap, aku minx la hadi minx maaf kat uncle hero kat blkg td tu sbb wat dia tunggu lama plak utk turn dia.
steady je uncle tu, haha respect beliau.

So, nak kata : for some reason, dat emo punya pakcik, cakap la elok2, jangan tiba2 nak mengamuk xtentu pasal, bukan potong que pon, kitorg xdela kejam macam tu, dia xsedar kut geng2 yang dia halau tu dtg lg awal dr dia, cuma kitorg kluar masuk2 masa que tu je sbb nak cntct org, cr info psl visa tu, slumber badak dia je halau2.

dat chinese uncle lak, respect dia sgt2,
sesetengah org mesti la epy org dpn dia kena halau pegi duduk belakang,
tapi dia x, dia backup kitorg, siap tarik balik aku pegi depan.
dia pun faham group kitorg nie kna rush wat visa, dia siap suruh lg kitorg handle visa tu dlm group.
Ni wat aku sedar yg, xsemua rich people perangai buruk ( i refer to the heroic uncle), & spanjang2 kitorg wat visa tu, ada lg sorg chinese uncle, dr awal sampai habis dia dtg tegur kitorg and sembang2 psl kitorg nak further studies ni..haha
chinese people are friendly ok!!!! ^^

:: Gambar Hiasan ::


a sample of some well-educated, and well minded people, apa guna racist2...
nie x, kitorg nak pegi india, but some of them is showing a bad example of their personality, at least proud la kitorg nak pegi country diorg, give some support,show good example.. nie x, mengamuk xtentu pasal. Is that what we will get in India?
See? a negative impression is borned in our mind.

To that uncle.
We do understand if you talk in a proper way.


To be continued......




Wednesday, February 3, 2010

:: Fatin Syazwanni + Sungai Petani ::

2 Februari 2010
Bangun awal, sebab nak pegi S.Petani..
hehe..btolak kul 7.30 gitu,
nek bas dr Jitra pi AS..then tukar lak, nek bas pegi Sungai Petani.
Dalam 10.15 pagi tu, sampai gak kat tempat yg byk kenangan tu..hehe

dlm 10 minit lepas tu,
aku nmpk dia..
hehe
excited!!!!
sedar x sedar, aku tersengih sorg2..
org msti igt aku gila..haha

so, skali lg, dia la driver, aku la passenger..hehe
ye2,
dia tu adalah Fatin Syazwanni.. =)

anyway,
thanx dear, sbb sudi jd driver..hehe
yg lawaknye, nak pegi mn2, dia lak tny nak ikut jalan mana nie ek, xtaw..
ade lak~

so, hari tu gak,
rush pegi beli tiket ketapi,seb bek ada lg..cme yg cdeynye, tiket nak balek Kedah smua dh abes..huhu
tp credit gak utk Spark sbb tlg aku beli tiket bas utk balek kedah 14 hb ni..hehe
org raya cina, kena bli tiket cpt2..kalu x, sangkut la aku kat KL tu..

so, da journey starts..
pegi SP ni sbb nak teman budak kecik Fatin nie beli brg2 dia utk fly nnti..
so, merata2 la pegi shopping, mula2 pegi cr hardware2 kat Tesco,
then, dh abes, singgah Central Square, beli baju & others.. ^^
last skali, pegi Giant sbb dia nak belikan Pizza Hut utk family dia,
anda cari brg2 len yg xjmpa lg..

so, dlm kul 5 tu..
nek keta, cuak gak..
sbb, dia tgh bwk aku pegi..

RUMAH DIA

huhu..
saje, jumpa parents dia,
dia kata mama dia ajak aku pi rumah..hehe
(a.ka. my future mama..=p)
so, first time la aku masuk rumah dia..yeah!!
tahniah jatmi..u've proceed to the 2nd stage..haha
so, masuk2 tu, tego2 ckit2 mama, then aku pegi adjuz laptop dgn PC rumah dia..
letak antivirus n others.. ^^
pastu sambung blek sembang..hehe

tp kejap je, sbb aku kna rush blek, nak kejar bas..
huhu
so, dlm kul 6 tu, Fatin anta aku pegi stesen bas..
n of coz..
i hate this part..
i miss her already..

Another thing,
kitorg dpt gak beli something..
hope it will remind us one to another..
^^
a pair of rings.. =)

Please, do pray for our happiness,
and the relationship to last forever..
amin~

Fatin Syazwanni,
U Know What I'll Be Doing..
Waiting 4 U.
(^-^)
Love U








:: Results : Sad+Happy ::

25hb Januari 2010
Subuh tu, aku sampai KL Sentral lepas nek tren 12 jam dr kedah..zzz
kebas..
expect nak dapat result cepat, sbb online result dh kena delay..
tapi, as expected gak,
masalah sama masa nak amik result AS level exam dulu, jadi skali lg..
aku tak tau la knapa sesetengah org anggap pangkat dia terlalu tinggi sampai boleh
exceed international examination board..
sesuka hati nak hold result sedangkan tempat len boleh je show result lepas international exam board tu dh bg release.
xpela..
bukan pe, juz kesian..
lecturer pun xtau nak wat cena,
kitorang xsalahkan lecturer kitorang k..
diorg pun mangsa keadaan org atasan mcm kitorang gak..adeh..
kitorg (spark,aku ,toriq,pofin,rudy,hashim,skop,cakip)
dah mogok kat luar tu, duk merata koridor, sampai sesak..
last2, lepas tunggu punya lama..smpat tido sampai rs puas taw x..
br la nak dpt..


Alhamdulillah, masa tgk result ni, aku happy sgt2...
madam lak ms nak gtau result tu, tersengih2 wat aku cuak..haha
tp, aku xexpect result aku ceni..juz harap plg tinggi pun, dpt 3B je..
sbb ms jwb exam aritu, aku xyakin mcm2, tmbh2 lepas abes jawab..smua duk discuss jwpn, and yg cdeynye, slalu aku jawab salah, xpun careless...huhu
tp, dah rezeki, alhamdulillah..
cuma hepy2 tu xlama,
terbantut la jgk..
sbb ada gak member aku, bleh kata semua mmg rapat..diorg xlepas cut-off..
=(
so, esok tu, kitorang pegi la jumpa JPA, discuss pasal rayuan..
so harap2, JPA consider semua benda yg jd mslh kat kami sjk kami blajar kat s.alam tu..
sgt2 harap semua dpt fly..
amin~

anyway, thanx sgt2 utk Madam Hana, Madam Atikah, Miss Fauziah,
Miss Nhawal (senior from saina nieh sbnrnye, haha),En Saleem,Ustaz Herzali..
and semua lecturer len yg xberkesempatan ajar kitorang sampai abis..
^^



Wednesday, January 13, 2010

:: =( ::

4 some reason..
feelings bercampur-campur
aku sedih..


tp..apa2 pun yg buat aku jd mcm ni...too complicated , i think.
xpela..maybe bukan masanya lagi..

kdg2..rasa diabaikan..


xlama dah lagi...

bulan 2
malaysia----australia


if aku ada rezeki...

bulan 3
india----------------------------australia


too far...

tried to survey flight cost for the trip between the countries..
hm..too expensive to pay..

at least, i want to see her on her departure day..
but i don't know,
will she notice me..
and if i talk to her..
what others will think...what will be their first impression...


sgt2 ttekan..



even i laughed more and more...
the sadness, still there...
there's still a big barrier between me and you..
your family, relatives...
what can i do...
sure, family comes first...
i always ready to be the 2nd important one..
but still..
we still need to hide the truth..
it's ok...
i will wait...
as long as you keep your promise...



that someone cry, angry recently..
i'm sorry..
i didn't mean to...







Saturday, January 2, 2010

:: 2010 Wishlist & Things~ ::

Well..
2010 is going to be a year full of mystery, and question marks...
Will I be able to get a good results? The ticket to India..is it mine?
Am I going to fly?
How's my future going to reveal itself?
Will I survive being a medic student? or maybe Am i going to be a medic student?
Am i going to get married soon? hahaha *sewel*






too many uncertainties...





please insert the error bars in your graph..lol..haha



But, I do hope I can fly to India..
after a period of suffering and watever it is..
i need to fly!!!
but, for now...

someone's going to be far away from me for at least 4 years...
and i don't know how's my life going to be in this 4 years without the presence of her around me or at least, her SMS...

:(
:(
:(
:(

so , friends...pray for us..let us be together till the end..so that we can kawin after she graduates!!!
haha.. =p
i'm happy for her, happy to know that she's going to be an Australian student..
Congrats dear!
hope she can take care of herself well there..


ok..now..

my wishlist...


:: Good Result ::
25.1.2010
Yes, our future judgement day...
i need to fly so at least i wan 3A!! plzzzz..huhu amin~


:: Whole batch to fly together ::
Jpa, please do cut-off the the cut-off point to the lowest points possible..hahaha

:: Handphone ::
Zzz..dis backup phone is going to 'die' soon after it started to act weirdly..
so, need a replacement A.S.A.P..


:: Futsal shoes ::
Really need one, i need to stop playing with bare foot... =)



:: New laptop ::
I wish i can buy one..need to do something to earn money for this one..
This old laptop is full of problems...


:: Save some money ::
For future planning..hehehe


:: No BTN ::
haha!

*** Happy New Year!! ***