Saturday, November 19, 2011

Dear You~

Daisypath Anniversary tickers


and will always will =)

Monday, November 14, 2011

Short Update

Done with 2 SDL test..patho n pharmac.
tp rasa lagi puas hati dengan test pharmac..
penat macam mana pun, rasa berbaloi ..
so..alhamdulillah diucapkan..

Sunday, November 13, 2011

Once...

I saw a random pic..
she was crying...at the airport...love of her life is leaving soon..
it reminds me..
that day..
the tears..
came out silently..

noone knew...


Jiwa Kabut...

Masih gagal..
seperti bayi yang xdapat berkata-kata...
seperti orang bisu diam seribu bahasa...
ungkapan tiada makna...
takut memulakan bicara...
hanya doa dalam hati...
semoga kau sentiasa dilindungi...
walau jauh di mata..dekat di hati itu pasti...

Random Thoughts

Just seeing the name..
makes me happy..

because..
to be remembered, is a hope..
and
to be loved is a dream..





Saturday, November 12, 2011

Random

Bisik ku pada bulan
Kembalikan temanku
Kekasihku, syurgaku
Tanpa dia malam menemaniku
Sepi memelukku
Bulan jangan biar siang
biar malam ini kelam
Biar ia sepi sepertiku 

Friday, November 11, 2011

kosong

kosong dan kosong..
xterisi..xberisi

Thursday, November 10, 2011

=)

Today's football match..
made my day..
thanks senior batch 25 n junior batch 27..=)

Wednesday, November 9, 2011

Kotak hati

:: Hujan- Kotak Hati::

tempoh masa yang lama..
dia akan pergi..
hati akan sepi..


Tak usah kau terangkan ku tahu
Potret wajahmu di setiap penjuru
Curahkan deritamu padaku
Biarku rasa apa yang kau lalu

Terang terang
Bersama rasa sayang
Ku biarkan kau terbang
Terang terang
Sudut kecil ku isi
Untuk senyuman mu lagi
Berbaring renung kita ke bulan
Lagu yang ku tulis ku nyanyikan
Lagu cinta tentang kita berdua
Yang kan kita kenangi hingga tiba masa
Terang terang
Bersama rasa sayang
Ku biarkan kau terbang
Terang terang
Sudut kecil ku isi
Untuk senyuman mu lagi
Mimpi mimpi
Yang tak kembali
Aku janji
Janji takkan pergi
Tak usah kau terangkan ku tahu
Potret wajahmu di setiap penjuru
Curahkan deritamu padaku
Biarku rasa apa yang kau lalu
Terang terang
Bersama rasa sayang
Ku biarkan kau terbang
Terang terang
Sudut kecil ku isi
Untuk senyuman mu lagi
Mimpi mimpi
Yang tak kembali
Aku janji
Janji takkan pergi




Nonsense..xperlu baca

zaman budak hingusan..zaman di mana emo terhadap mak bapak menjadi2...
aku xterkecuali..
ingat lagi, aku penah bergaduh macam2..
aku terasa semua benda xkena..
tapi bila dah makin besar, serius, baru aku paham, kenapa diorang buat semua tu..
menyesal, aku buang masa tu dengan sakitkan ati diorang..

sekarang ni, satu benda yang aku nak teringat..abah..
aku rasa majoriti golongan bapa kat malaysia ni, xrapat dengan anak laki..n xserapat dengan anak2 diorang compared dengan mak yang mmg jadi tempat mengadu apa2 benda pun..
aku pernah terpikir, abah mmg xberapa rapat dengan anak2 dia yg dah besar..sekarang ni pun, dia nak baik2 dengan adik aku yang paling bongsu..yang lain mmg xde la..
adik2 aku sekarang mesti pikir abah aku xsyg diorg, sbb selalu marah..
tapi ntah la..
bila dah besar ni..aku rasa semua make sense..kenapa dia suka marah etc2..
sebab dia sayang anak2 dia.. dia sayangkan anak2 dia tapi dia xtau macam mana nak express perasaan tu..

n kenapa aku kata macam ni..sebab i'm becoming more like him...
seorang lelaki selalunya gagal nak expresskan benda2 camtu dalam bentuk perkataan..
sebab tu la kot, word2 'sayang,rindu' etc2 tu rare dalam perbualan org2 lelaki..dah macam gay ..tapi common je sama2 perempuan..apa nak buat..tu la disadvantage menjadi kaum laki2..xda skill untuk benda2 camni..

n mmg pun, aku sendiri xreti benda2 ni..aku xreti nak cakap kat sape2 yang aku sayang ,rindu, bla3 orang tu..yang aku reti, aku buat benda yang aku mampu untuk tolong diorang
abah aku pun, dia xpenah cakap benda2 tu..tapi apa2 je aku nak, dia akan tolong sediakan..susah ke x, beban x beban..dia akan buat..sebab sayang dia kat anak2 dia tinggi, tapi mmg orang xnampak..
n aku menyesal aku selalu xtolong dia dulu2..rasa bersalah..walaupun dah banyak dia sacrifice untuk aku..
xpela..dah besar2 ni..turn aku plak untuk rasa ape yang dia dah rasa..
n memang betul apa yang umi aku kata dulu masa aku kecik2, abah tu sayang anak2 dia, cuma dia xreti nak tunjuk...

i am a cold person..not cool..dan sentiasa gagal dalam bab2 luah perasaan..maaf untuk itu..
sebab apa....sebab hati rasa tenang bila lihat orang2 yang aku sayang puas tersenyum dan rasa senang..
mungkin tu apa yang abah aku rasa selama ni..


Tuesday, November 8, 2011

kutuk diri sendiri

2 test
1 belom abes baca
1 belom baca

esok SDL
baru nak baca

terasa bodoh
memang bodoh pun..pastu malas..

Monday, November 7, 2011

Nonsense post

Macam biasa..tido 2-3 jam je..
Kenapa?

1st..siapkan logo legenda..dah janji dgn zharif nak bg weekend ni..tapi aku xpuas hati..sbb design tu siap dalam keadaan otak yg kosong..xinspired.. sory sangat2... =(

2nd..siapkan logo satu society kat aussie..kenapa la susah2 buang waktu tido je buat utk org kat tempat lain? mungkin tu yang org akan tanya kalau aku heboh..
tapi entah..aku rasa tu je cara aku nak gain attention someone tu..walaupun maybe xdapat..tp xpela..lebih kepada sayang..sebab tu aku tolong jgk..asalkan dia xrasa beban..dan itu dah cukup untuk buat aku senyum

Sunday, November 6, 2011

Parasit

dalam dunia ni..ada orang cari kita sekadar nak gunakan kita..
time tu la mulut manis..pijak semut xmati..
dah abis guna..buat macam xpenah kenal..kerek..
mmg ramai pun orang macam ni..
dah abis minx tlg org ni, pi manis mulut dgn orang lain..
bila cakap, kata xikhlas bila offer nak tlg..
tapi kalau nak buat perangai macam tu, pk la ko minx tlg kat member..paham? jenis xappreciate member ni mmg susah..sia2 je tlg orang macam ni...sakit hati je dapat..
ikhlas xikhlas len citer la..