Tuesday, March 31, 2009

:: Kebodohan April ::





April's Fool!!
*Wakakakakakakakak!! (Gelak Cam Nak Pecah Perut)..*
Nie keluar dari satu mulut, satu lagi mulut, sure tgh menyumpah2 je kan..
Even muka tersengih2 cam kambing, dlm hati, panas dowh!!
Rasa cam nak sumbat je makhluk sekor nie dlm jamban..

Nie belum pape lg, baru kna 'tipu' ckit,
dah rasa nak belasah member..cuba bayangkan betapa teruknya benda April Fool nie..
Most drpd kita xtaw pun apa yg melahirkan Hari Kebodohan Di Bulan April nie..
So, sebelum detik 12 mlm menjelang 1 April 2009 , xpun sebelum anda akan menjalankan aktiviti aniaya kawan2, sedara mara, girlfren mahupun boyfren kesayangan anda, baca la kisah kat bwh nie dulu yerk!


Perayaan April Fool's Day ini (pandai la korg panggil 'perayaan') , dipercayai bahawa ia mula dirayakan sewaktu kejatuhan kerajaan Islam di Sepanyol. Setelah bertapak berkurun-kurun lamanya di Granada, Sepanyol, kerajaan Islam akhirnya runtuh diserang tentera-tentera Kristian. Penduduk-penduduk Islam di Sepanyol ( Moors ) terpaksa berlindung di dalam rumah untuk menyelamatkan diri. Tentera-tentera Kristian bagaimanapun tidak berpuas hati dan berusaha untuk menghapuskan orang-orang Islam dari Sepanyol. Oleh itu, mereka membuat satu helah dengan memberitahu penduduk Islam bahawa mereka boleh keluar dari Sepanyol dengan selamat bersama barang keperluan mereka dengan menggunakan kapal-kapal yang berlabuh di pelabuhan. Orang-orang Muslimin yang risau sekiranya tawaran tersebut merupakan suatu penipuan, telah pergi ke pelabuhan untuk melihat kapal-kapal yang dimaksudkan. Setelah berpuas hati, mereka membuat persiapan untuk bertolak. Keesokan harinya ( 1 April ), mereka mengambil semua barangan yang telah dikemaskan lalu menuju ke pelabuhan. Pada masa inilah, pihak Kristian mengambil kesempatan menggeledah dan membakar rumah penduduk-penduduk Islam itu. Mereka juga tidak sempat untuk menaiki kapal kerana semuanya telah musnah dibakar. Pihak Kristian kemudiannya menyerang kaum Muslimin dan membunuh kesemuanya, lelaki, perempuan,serta anak-anak kecil. Peristiwa berdarah yang menyedihkan ini kemudiannya diraikan oleh tentera Kristian.

Akhirnya benda nie dirayakan setiap tahun bukan kat Sepanyol je tetapi satu dunia sebagai April Fool's Day. Yang pelik dan sedihnya, orang-orang Islam sendiri sambut April Fool's Day tanpa diorang sedar yang diorang nie sebenarnya tengah sambut ulang tahun pembunuhan beramai-ramai saudara se-Islam mereka sendiri. Astaghfirullahalazim~


So, lu pikirlah sendiri yer!! lalalala~

Sunday, March 29, 2009

:: Earth Hour :: Apa Usaha Anda? ::


Earth Hour began in Sydney in 2007, when 2.2 million homes and businesses switched off their lights for one hour. In 2008 the message had grown into a global sustainability movement, with 50 million people switching off their lights. Global landmarks such as the Golden Gate Bridge in San Francisco, Rome’s Colosseum, the Sydney Opera House and the Coca Cola billboard in Times Square all stood in darkness.

In 2009, Earth Hour is being taken to the next level, with the goal of 1 billion people switching off their lights as part of a global vote. Unlike any election in history, it is not about what country you’re from, but instead, what planet you’re from. VOTE EARTH is a global call to action for every individual, every business, and every community. A call to stand up and take control over the future of our planet. Over 74 countries and territories have pledged their support to VOTE EARTH during Earth Hour 2009, and this number is growing everyday.

We all have a vote, and every single vote counts. Together we can take control of the future of our planet, for future generations.

VOTE EARTH by simply switching off your lights for one hour, and join the world for Earth Hour.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Yesterday, i still can see everything around me.Well, that means, our country and our people still didn't realise the importance of this project. I respect what have been done by other country and places.Their government and most of the people supports this program .

How about us? Yaa, campaign here, campaign there, but still, every light around us were still turned on. No commitment. 'We support Earth Hour', but still, no light has been turned off. Lol...
I wonder what is the definition of 'support' in these people's life. Total hypocrite.

Some of us are still selfish, and do nothing but watching the earth dying.
Well, they are an idiot.
So, now, i'm calling all my friends and readers.
Let's support 'Earth Hour' every year!!! =) Or maybe do it every month!!
Stop 'heating' our earth!!

Sunday, March 22, 2009

:: Hadiah Mcm Mana Yang Anda Slalu Dapat?? ::

Besday.... Anda excellent dlm pape benda... xpun ulangtahun~
Slalunye mesti dapat sumtink (hadiah @ ganjaran) dr someone kan..

Pe plak yg korg dpt?
jam mahal rolex? -adidas? xpun -tag heuer?
ps3? psp? atau, baju/kasut/seluar branded yg bertag harga ratusan ringgit?

Well..xksh la korg dpt pape pown..
sbb aku dpt hadiah yg bes sgt..

100% exclusively made for me..xperlu risau ada org len yg ada benda tu jgk..
sbb dgn yakinnya, aku taw..aku sorg je makhluk bumi yg ada benda nie..
*kan bes gitu~*


::My Present::
:: Our Anniversary ::

Korg mesti tanya..apa tu?
Ha!~ Tu la hasil tangan yg sumone tlh bwat utk aku..dia jahit sendiri adiah nie utk aku..
( bukan teddy bear kecik tu taw!)
Huhu..bagi korg, maybe benda nie xbermakna pun..
tapi bagi aku..nie la hadiah paling bernilai yang aku ada..
hadiah...xsmestinya depends kat harga utk tentukan benda tu sgt2 special ke x..
something yg diberi dgn sgt2 ikhlas, and in dis case, dia usaha jahit benda nie tiap2 hari smpi siap, juz utk aku, adiah dah cukup 'mahal' bg aku.
Korg slalu ke dpt adiah yg specially made by hand utk korg je?
Sometimes, money & price resemble nothing~
datz why hadiah nie sgt special bg aku.. *priceless*
Thank you my dear~ =) cayang sama kamoo!!

Hehe..so disebabkan dia dh bg 3 ekor bear kat aku *rujuk gmbr yer*...
dan aku xplak mampu nk menjahit mcm dia...haha
Aku pun bagi la se-teddy bear kat dia..hehe
walaupun bkn size yg diidam2 kan oleh smua gadis..
* bear yg lebey besar daripada manusia itu sendiri*
tp still bear nie cukup besar utk si budak kecik ini..hahaha



:: Tada!!! :: =p ::


:: Bear nie kena bayar tiket rapid x? ::
:: Lalalala~ ::

Anyway, cayang kamoo!!!!hehehe
Thank u! Thank u! Thank u!



愛してる * Aishiteru*

사랑해 *Sarang Hamnida*



Thursday, March 19, 2009

:: AnNiVeRsAry !! FoR YoU Dear!! ::


:: 12 O'Clock In the Midnight ::
:: 19 March 2009 ::
:: With Reference To 19 March 2008 ::
:: We Talk to Each Other, Bcoz Of Dyan, and Rohana ::
:: You Know I Admire You, Bcoz Of Dyan Too, =p ::
:: That Was A Day Before Biology SPM Paper ::
:: We Started SMS On One Day, Our Topic Was Friendster ::
:: I Went To S. Petani, Juz To See You, Eventhough We Didn't Talk Much ::
:: Remember? Our First Meeting, at McD ::
:: We Talk A Short Conversation ::
:: I'm Still Happy::
:: I SMS You Every Night , Wishing Good Night ::
:: Juz A Simple SMS, But Still, When You Reply, I Feel Like I'm Going To Fly ::
:: You Call Me On One Day, Our First Long Conversation ( Super Saver 1 Hour) ::
:: I Admit My Feelings Towards You ::
:: You Said You Need Some Time ::
:: One Day ::
:: You Said, You Like Me Too ::
:: Out of The Blue, Here We Are Now ::
:: Living Happily Together ::
:: And At This Moment ::
:: The Clock Countinues Ticking ::
:: But As Long As The Heart Stills Beating ::
:: This Soul Will Always Loving ::
:: YOU ::
:: Fatin Syazwanni ::

" Dear my love...that's what you are to me.
Years ago when we met, I fell in love with you.
Nothing has changed;
I love you still...more than ever.
When you're not near me, I feel an emptiness
that I can't seem to fill.
When you are near, I feel complete.
I cherish your love and companionship
and always hope to please you.
I always wish for your happiness,
for I love to see the sparkle in your eyes.
I never imagined that someone could be
as important as you are to me.
Please stay near
and
love me as I love you.
"


:: Please, do jealous with this ::
:: Haha ::
:: Pray For Our Happiness, Will Ya? ::
:: Ye La..Nanti Kenduri, Korang Gak Yang Datang Abiskan Nasi Minyak Kan ::
:: Cewahhh!!~ ::
:: Insyallah ::
:: (^-^) ::


Wednesday, March 18, 2009

::Sebelum Cahaya ::

Ku teringat hati
yang bertabur mimpi
kemana kau pergi cinta
perjalanan sunyi
engkau tempuh sendiri
kuatkanlah hati cinta

ingatkah engkau kepada
embun pagi bersahaja
yang menemanimu sebelum cahaya
ingatkan engkau kepada
angin yang berhembus mesra
yang kan membelaimu cinta

kekuatan hati yang berpegang janji
genggamlah tanganku cinta
ku tak akan pergi meninggalkanmu sendiri
temani hatimu cinta

ingatkah engkau kepada
embun pagi bersahaja
yang menemanimu sebelum cahaya
ingatkan engkau kepada
angin yang berhembus mesra
yang kan membelaimu cinta

ku teringat hati
yang bertabur mimpi
kemana kau pergi cinta
perjalanan sunyi
engkau tempuh sendiri
kuatkanlah hati cinta

ingatkah engkau kepada
embun pagi bersahaja
yang menemanimu sebelum cahaya
ingatkan engkau kepada
angin yang berhembus mesra
yang kan membelaimu cinta


p.s: reminds me of last year moments =)

Monday, March 16, 2009

:: I.Need.PhotoShop! ::

Huhu..Nak edit gamaq wey!!!!!
laptop lak wat hal....sampai rosak photoshop..xleh nak run..
*tink* *tink*
aku nmpk satu sumber... (tgh usha desktop hasyum)
hahahaha...abis la desktop nie jd port aku edit gamaq..muahahahaha
pdn muka hasyum..sape suh install photoshop..
aku da kata jgn install..dia nak gak...padan muka..
kan aku dh ada modal nk guna desktop dia..

*muahahahahahaha!!!!!*

Nak taw photoshop tu mende?
pe lagi..google la.. bak kata sumone :

" I want you to find out and read up on it"

ngeh3..lalala~
yg besnye psl photoshop nie..tgk le gamaq2 bwh nie.













::Before>>>>>After::
:: Edit abis-abisan..haha ::


::Zaman Muda-Mudi <18 tawon ::
::Chief Editor Skool Mag & Cyber Brigade + Pembantu Masing2 ::


:: Skool Mag.|.My Design.|.100% ::
:: Huhu, Design Yang Diabadikan ::


Photoshop Rulezzz!!!! Muahahaha


Sunday, March 8, 2009

::Times Square:: Saya :: Fatin :: Ana :: (^-^ ) ::

Jumaat aritu,
Fatin si budak kecik excited sgt!
naper?
sebab bestfriend dia kat Saina dlu dtg Shah Alam...4 da 2nd time..
sape tu??
hehe..nama dia Nurul Farhanah...org panggil Ana je..

Ha!! yg kat kanan tu la cik Ana yang manje bersama dengan Fatin si budak kecik~
Wah!! Tgh Promote Ana nie!! Haha~

So, pagi tadi.. (Ahad le).. dah tataw nak buat apekan...maklum la..cuti sampai isnin kan..kitorang pun decide nak gi Times Square...
Pagi2 tu ,semangat gak la bangun kul 8..sbb dh plan nak kuar kul 9 kan...dh bciap2...then ms da dkt2 kul 9 tb2 dpt msg... "Sory, Ana baru bangun tdo................"
Hahaha..sory ye Ana, tapi xpe la...pagi td, rasa sihat n good mood je..hehe so, xkisah la...sementara nak tnggu cik Ana bersiap, aku@saya@ I pun pegi la mamam roti canai dlu..
then..
yg besnye...leh lak tlepas bas ms on da way nak gi bus stop lps ana dh abis bciap..haha
last2 amik la teksi..

so..skip citer kat tgh2...

Times Square!! dah sampai!! hohoho (excited lebey)
So..




Dr.Ijat : Ana, nak pegi mana dulu nie?
Ana : Aaa...erm, Ana ikut Atin...Ana Xkisah (Ana wat muka blur)
Dr.Ijat : Syg, nak gi mana?
Fatin : Ntah, ikut la...xksah pun.. (tersengih2)
Dr. Ijat: ........ (adoi,balik2 ayat tu jgk yg kluar)

*Dialog nie berulang la spnjg2 hari kitorg kat Times Square tu )



Haha..first stop!! Mula2, kitorang nak masuk Cosmo World...tapi mahal la~ ='(
So, juz tgk je org men je la...then tb2 nmpk le sumtink...
bola bulat tgh golek2...Dush!!! Langgar 10 biji benda putih kat ujung jalan!!
hohoh...cam menarik~
pe lagi..haha..lps puas pujuk sorg budak kecik nie, last2 dpt gak kami 3 org men boling~
masa nie la mcm2 gmbr kitorg tgkp.. meh kita tgk!!:~


::Kejadian 2 :: Ooops!!! :: =P)


:)so...mari kita skip lagi!!

haha..so..kitorg xde la wat pape sgt..juz window shopping...tgk dvd...baju...masuk souvenir shop..
nak tgk wayang..xde citer bes..
tp kan..yg bes nye..
da jmpa Le Gardenie Final Four pny komik!!!
haha so, me n fatin pun share duit beli komik nie..thanx bdk kecik!! hehe

Bes Wooo~

Besides, aku lak jumpa DVD Installer Windows ..hehe..pasni xyah abiskan duit gi format kat kedai..leh wat sndiri je..yea!! jimat rm40!!! ahaha Ana lak beli sumtink utk ehem2...sapa la agaknye ek..ohohohoho...wewittt!!! =p

Dah saket kaki pusing Times Square tu, nak dipendekkan citer, kitorg pun tros la balek..huhu
mmg penat gak la...

Pape pun...walaupun penat, still rasa bes, sbb kuar jln2 sama dgn 2 gurl yg mcm2 perangai nie..hehe thanks ye sbb sudi kluar sama2~ =)
Cayang kamu berdua~..cewahh...yela2...cayang budak kecik even more!!



Apsal Aku Mcm Tu?? Hahaha No Comment!!
:: Nie kat Cosmo World (tepi2 je), xmasuk pown..hoho ::






Thursday, March 5, 2009

:: Fakta Torrent :: Dan KeSiaLannYa :: Reloaded::

Agak2 mlm nie connection ok x?
xtaw la mcm mn kan...kalo ada gak yg guna benda nie, aku xtaw nak kata pe...
nak kta aku xtegur leklok, sudah..aku siap elok2 je lagi suh tutup benda alah tu sbb wat cnnection slow..tp kalo tiap2 ari kna wat bnda sama..sape yg xbengang..
sblm nie, puas gak la aku jadi tukang jerit, "SAPE TGH DOWNLOAD!!"
tu kira ok gak la tu..drpd aku jadi shah (bukan nama sebenar)..yang dgn slumber rampas mouse laptop len and check laptop yg disyaki..sblm mulutnye melafazkan kata2 yang maha pedih kat org yg tgh wat bnda2 yg xspttnye tu ...

aku taw ada lagi yang guna benda nie..bkn sorg je..
jgn la terasa sgt..bknnye xtaw perangai aku cena..kalo yeng perli berkias2..aku xde ar.. aku direk je..
efeknye? sama gak..cpt atau lmbt je...ayat yeng, kna pk..ayat aku..xyah..dengar atau baca je..
kalo xphm gak..mmg bakal menjemput kebengangan la kan..tmbh plak mmg kepala aku neh dh jadi port "kebengangan" melepak sjk dlu lagi..

so, hamba2 Allah lain yg guna benda nie tu..aku taw je sape dia..bknnye xkantoi lg..cuma tgh cari cara cena nak settle dgn hamba2 Allah nie..
yang dh sedar tu, aku ucap time kasih byk2..tlg le nasihat org len lak..
kalo korg guna gak, tp aku xgi check...
mksdnye aku xgne tenet lg la tu..
tp kalo smpi aku tgh bjln2 wat mke tensen..jerit2 psl tenet..phm2 la..
mksdnye ada la yg tgh wat aktiviti..
tp bila aku dh kata slow, jgn la sape2 pk aku selfish pe plak..kalo aku pun dh slow, dgn 100% konfemnye, laptop org len pun sama slow gak..(oopss..lupa nak ckp, desktop pun boleyh! :p)
so pe kata smua tlg tego sape2 je yg wat bnda nie..k..
xkan hrp kat aku je kut..aku bknnye moderator yg tlg jaga modem..pnat ar cam2..
aku nk epy2 gak...penat la duk keja marah org je..

Kalau ada lagi yg nak defend p2p nie.. nie ada sebijik artikel..baca la..
http://blogs.techrepublic.com.com/tech-news/?p=1651


p.s: * seb bek shah subscribe tenet rmh seblah.. kalo x...wuyooo...haha
* nk edit layout blog yg baru~

:: Fakta Torrent :: Dan KeSiaLannYa ::

Apa itu Torrent?
Kalo tny aku..aku jwb scr basic je la..sbb most of us bkn nak kaji pun benda nie apa..juz taw guna je kan..
basically..benda nie lahir disebabkan sjenis servis called P2P sharing.. naper ada 'sharing' ?
sbbnye...smua benda yang korg search , download guna benda alah nie, di amik dari user2 len yg ada file tu.. diorg passing bnda tu kat korg, korg pun download la sesuka ati korg..so sharing la..ada paham?

So, apsal aku post benda nie?
jawapannye adalah, sebab benda nie melembabkan connection internet...ramai yang xsedar pasal benda nie.. sebb pe? sebab aku dah kata tadi..taw guna je..xtaw kaji benda nie benda pe..
kalo korg smua nak taw...kalo korg subscribe setinggi mana pun connection tenet..korg pakai la torrent nie puas2 pun..INI KALAU INTERNET TU ANDA SORG JE YG PAKAI!!!

TAPI!!!, kalu dah termaktub dalam hidup anda, tenet tu disubscribe oleh satu group, mmg anda xpaham bahasa kalau tetap nak guna torrent nie untuk download benda2 yang ntah pape ntah..sbb ape??

disebabkan, aku minat IT, (aku mmg baca artikel pasal2 benda2 nie) ,not medic, mari aku terangkan apa yg busuk sgt pasal torrent nie..and kenapa torrent nie sebusuk2 benda bagi group yg subscribe dan telah berjanji setia untuk membayar bil sama2...

lets say.. ada sepuluh org dlm group...
tetapi ada la 2-3 org yang guna torrent..
so..lets say korg ada tenet selaju 100MBPS.. (tenet yg laju tahap dewa la nieh)..

however..disebabkan 2-3 org nie la...most of da connection dh di'tarik' atau di 'serap' oleh laptop 2-3 org nie.. so..yang len dpt pe? of course saki baki connection je..
sbb pe jadi mcm nie? sbb mmg dh termaktub dalam programming p2p...maximum connection diperlukan utk access maklumat dlm network org len, (utk cari file kita nk download, n then utk download benda tu!)

adil x bagi yg len? bayar sama harga..tp connection tenet yg dpt? HAMPEH!!!! nak bukak GOOGLE pun kne tunggu seminit!!! LOGIK KE!!!!!???

aku cakap berdasarkan knowledge k..dun deny..

jangan salahkan tenet lmbt.. even 1Mbps pun dh cukup laju, kalu xde sape guna torrent..
seriusli, alasan "INTERNET YANG PROBLEM"..zZZZZ xleh pakai la beb!
apa salah tenet tu? sdgkan org len pakai servis sama...tp at the same time..kat rumah kita je yg prob? aii pelik tu... xke ada sumtink yg pelik?

meh kita compare..kata la..
rumah seblah=telah diban penggunaan torrent (connection 4mbps gak)
rumah X =ada la yg pakai torrent (4MbPS jugak)

tp..apsal..rumah seblah xde plak menjerit.."OIIIII!!! APSAL AKU XLEH SURF!!!!)
aii..padahal seblah je..xkan signal yg streamyx antar, berbeza sgt..ye x?

lagi satu..amatla pelik..start kul 11 , tenet kejap ada,kejap xde...magik woo..
macam chipsmore..
boleh lak men sorok2...
tp bila aku tanya mat chah, dia siap tgh triple kill lg..smooth game dlm dota..wawa...apehal connection rumah aku? xkan nak salahkan syarikat streamyx tu plak kut...aii..

Sory la..tapi aku mmg dh bengang sangat2 sal torrent nie, cakap elok2 pun dah xguna...
mati ke korg kalo xguna torrent? org len dh pakat bayar bil sama2..tapi kalo most of connection, dapat kat org len, and kita xdpt share yang sepatutnya, adil ke?
cthnye,, roti rm1.00..share 2 org.. so byr 50sen sorg la kan.. tp yg sekor nie, dpt 1/4 roti..3/4 lagi slumber je dpt kat sorg lagi..adil??
xmcm mengambil hak org lain ke? kalu org tu xredha hak dia org len amik cena? halal ke ??
bukan bwat fatwa sndiri, tapi tu la konsep basicnye...

Aku xkisah pun nak download, tp download dgn cara halal la..download guna benda besa tu..yg "save to disk" tu..taw kan?..nie adei..nak leech la,seed la...zzzz (istilah dlm torrent la nie, ok kawan2?)

Xkira ar sapa2 pown...kalo dh nama share internet..jangan la ada sapa2 pun guna servis **** nie..
kalo dh sangap sgt nak download movie latest...gi je la beli cd, tgk wayang ke..xpun balek download kat rumah...xde sapa nak marah..
zzzzZ..

p.s: Alasan "connection problem" xpenah wujud selagi ada penggunaan torrent..sbb torrent je masalahnye..bukan tenet..harap maklum..

*Kalau ada yang xpuas hati dgn fakta nie, rajin2 kan la google, cari pe respon org yg sama kes mcm aku nie"
*aku jamin, 100% kata benda yang sama..so? sebelum aku start belajar hacking computer melalui network...better stop this annoying thing...or else, no mercy...believe my words, when i'm dedicated to something, i'll learn it till i'm good at it..

P.s (2) : Sory, I'm not in a good mood, due to 'CHIPSMORE" Connection! Bila aku marah, mmg aku lepas je..so, trime je la serangan bertubi2 aku nie..

Wednesday, March 4, 2009

:: Datz Life ::

ZzzzZzzz..
Bgn pagi kul 8 gi kelas..kul 4 kalut balek hostel a.k.a rumah kedua aku...
pas2..makan, xpun tido, xpun men laptop..
tiap hari ulang benda sama...
tu blom lagi kira benda2 pelik yang kena wat dalam kelas...masalahnye benda pelik tu la yang bleh naikkan angin dlm kepala nie..Zzz

Bulan 4 ada pre-AS...bulan 5 ada AS..
secara ringkasnyer... aku xyakin pown dgn exam nie..
tmbh2 plak kluar citer yang batch aku ada mslh utk fly..ntah ye, ntah x..
kalo pass exam, bleh ke fly?.. and kalu x pass exam...mana aku nak pi?

2 be honest la.. niat aku sebelum nie, aku nak ada dlm bidang IT...
ntah pasal ape..aku juz minat komputer, laptop, internet, design & anything la yang berkaitan dgn benda2 nie..

doktor? sekolah rendah, most of us mesti dah set kepala nak jadi doktor, kan?
sekolah menengah? aku sure, ramai yang dah start pk, pe sbnrnya yg kita nak jadi..
bio ntah ke mana..leh ke jadi doktor?..physic kantoi, leh ke jadi engineer? bm ngan bi pun kdg2 lingkup...mampu ke nak jadik cikgu?

dari start sekolah menengah, sampai abis spm, ntah la..aku xtaw pe hala tuju aku..
bukan xde wawasan, tp ntah la..xleh nak explain...bila exam straight a..(alhamdulillah)..semua galakkan utk truskan dgn medic.. memandangkan dalam family and sedara mara aku, blom lg ada sape2 yg bergelar doktor, semua expect aku jd first utk ada dlm bidang nie..
its ok..awal2 , aku xyakin..sbb hati mmg ke arah lain..
tp, ramai yg kata, yg kita nak, xsmstinya benda tu benda yg btul utk kita..kdg2,.bnda yg kita xpilih tu, pilihan yg terbaik..

so, aku juz go with medic..
well,juz now..aku taw..peritnya nak jadi doktor...
itu baru on the way to be a doctor...slps tu? wallahualam..
minx2 aku still tabah..

the problem, i'm emosionally unstable..
aku cpt marah..kdg2 cpt terasa..ntah...sumtime epy..sumtime..wat benda without thinking..
n sbb bnda nie..aku sedar...ramai yg xberapa selesa dgn aku..ntah..myb ada yg terasa atau still xphm dgn aku..
yang pernah terasa ati..marah tu..juz wanna say..i'm sorry..
nak wat cena..this is me..

cuma aku xpuas hati..kdg2..bila kita juz wat satu bnda yg xkna..tros org mark kita nie sbg pape je la yg negatif..well, salah mmg salah...tegur, pas2 settle n lpekan je la.. xyah la nak over, samapai bdendam, atau tros mcm xnk btegur lgsg.. cbe bygkan org len wat cam2, korg rasa cmne? bes ke??? depends la...

at least..aku dh cbe nak bbaik2 blek dgn sape2 je yg aku pnah wat slh..tp kalu ada yg slh aggp..igt aku nie jenis xjaga ati org..depends la.. i'm trying to tell people, aku nie mcm mn... tp bila xdiberi peluang..aku xtaw la nak wat ape.. kdg2 gak, aku tgk, budaya pilih kawan..mcm dh disalah guna skrg nie... ya..skrg nie, bkn pilih kawan sbb ape..tp pilih kawan yg feymes...ramai org suka..pandai bersosial... so..yg lain2 nie..ttinggal cam2 je kan..aku xtujukan pd sape2..tp kalu bkaitan tu..sory la.. bkn pe..kdg2..cbe la pk ati org mcm mn... xphm?..xphm xpela..

cme nk gtaw..walaupun aku kdg2 slalu wat org sakit ati..mulut laser...tp lps tu, aku cbe gak amik ati org tu blek..nak wat cena..bkn smua org perfect..dah mmg nature camni..bknnye xnak ubah..tp org sekeliling kna la supot..kalu x.mcm mn nk berubah..

penagih dadah pun, kalo dh taubat ,insaf mcm mn pun, kalo org len pressure dia..last2 dia isap balek benda sial tu..tol x? (ni fakta oleh iwan)

adei..lari dr tajuk..pape je la..kalo ikut, mcm2 je nk tulis..tp xlarat dah..
ok..till then..tata~

Sunday, March 1, 2009

Movie Yg Besh!!!!!


Bagi sesaper yg mmg minat kat citer yg mamat nie blakon...try ar tgk citer nie..
SEVEN POUNDS
even ending dia agak cdey...tp still puas hati..sbb still ada unsur2 epy dlm ending plot tu..
sape pnah tgk and suka citer I Am Legend, korg msti suka gak cita nie..

so, secara ringkasnye..citer nie psl sorg laki (Will Smith laaa...) yg rasa diri dia btggjwb and bsalah bcoz dia sbbkan kematian 7 org... 7 org tu lak...kalo nak di huraikan... sorg tu isteri dia.. and 6 org lagi tu family mana ntah yang 'ter'eksiden dgn keta will smith nie disebabkan dia nie cuai...

so, dsbbkan dia rs bslh sgt2, dia decide nak tlg ubah hidup 7 org (yg dia lgsg xknal) supaya hidup diorg jadi lbih baik... ( bajet nak tebus kslhn dia dlu)...


7 manusia yg dia dh decide tlg :

1. 1 orang tua yang perlukan hati
2. 1 orang tua yang....erm... ape ntah..haha.. xde info clear..
3. sorg mamat buta
4,5 & 6 - family yang ada 3 org ( sorg ibu and 2 org anak)
7- sorg gurl yg ada penyakit jantung kronik (refer poster atas) :p

and.. org yg ketujuh kat atas nie la yg responsible dlm jadikan citer nie cdey...disbbkan gurl nie..hero citer nie wat sumthink yg sgt2 cdey la..huhu
so..nak taw pe endingnye?
pe lagi..dapatkan teksi@bas yg berhampiran dan pi la wayang..hohohoho

pape pown,cite nie ajar kita supaya hargai apa yang ada sekeliling kita, and live life to da fullest!!

*sape2 yg jenis sensitip tu, bwk la tisu...hohohoho *