Thursday, June 25, 2009

:: Why!!???!!! ::

Marilah bersama2 menyumbat segala ilmu complex numbers ke dalam hati dan sanubari ini.
Lol..
perbualan yang xbleh blah...

Puan Atikah : Ha... kita sambung balik Complex Number kita.. z-i-2(ditulis atas whiteboard) ...nak lukis Argand Diagram dia cena?

Student JPA Group A : ...... (hape tuu)

Sesetengahnye : Kita dah belajar ke? (haha..lg xbley blah)

Huda : (-2,-1) eh2!, (-2,1), eh!!! (2,-1), eh silap! (2, 1)

Student JPA Group A : ......Ha??? (Still blur dgn soalan)

Jatmi : Ha..Abis Semua Dia Hentam...hohoho

Puan Atikah : ...

Student JPA Group A : ......

Puan Atikah : Kamu nie ingat ke x...disebabkan kamu xingat dah, maka, .....

nex class saya buat kuiz!!
(sambil buat muka hepy yang berunsur sinis)

Student JPA Group A : ......( blur jap)...HAA!!!!!!!!

Huhu...ingatkan ayat nie yg nak kuar..--> ... disebabkan kamu xingat, saya nak ajar balik)..
hampa~..dan nex class yang dimaksudkan adalah hari jumaat...lol..huhu









Sunday, June 21, 2009

:: Special 4 My Birthday Girl! ::

@~~@@~~@@~~21st June 1990 ~~@@~~@@~~@
A girl was born.
She has been given a lovely name.
Fatin Syazwanni

Today, it's going to be her first day as a 19 years old girl , or lady, or a woman...haha
(yet still a budak kecik!)
So, i', going to wish her,

(^-^) Happy Birthday!! (^-^)



May Allah Bless You with love, peace, wisdom & much more ......
and keep you happy with your loved one. =p

@~~@@~~@@~~ ~~@@~~@@~~@
Sorry dear, can't be with you on this day.
Huhu.
But still, i hope i'll arrive in Shah Alam before the night comes.

T529, please don't dissapoint me at this very crucial moment.
Ohohoho...


@~~@@~~@@~~With Love ~~@@~~@@~~@

Wednesday, June 17, 2009

:: Lelaki itu dan ini... Ha?? ::

Lelaki... golongan kita selalu disalah anggap sekarang nie??

especially, bila melibatkan hubungan antara laki dgn perempuan...btol ke??????

xtaw la...aku juz terjumpa artikel nie.. ^^

Ye atau x, depends la...lain manusia, lain hatinye...

tapi kan, ada satu fakta dlm ni xbley blah...tgk yg di highlight kan...haha...no comment~


---------@@-----@@-----@@-----@@----@@----@@-----@@-------------

Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin)

Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tidak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.

Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.

Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.

Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita.

Lelaki memang dilahirkan dengan perasaan yang kuat terhadap wanita. Sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.

Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar untuk kali pertama!

Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.

Bila lelaki cakap..”Emm..tengoklah dulu”..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.

Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.

Kebanyakan lelaki yang nampak ‘desperate’, datang dari sekolah all boys!

Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

Lelaki tidak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata-mata. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan dan tidak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini. Kadang-kadang lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dgn lebih baik.

Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan ‘flirting’ dengan ramai wanita, dia tetap hanya ada seorang teman wanita yg istimewa, yang lain hanya kawan..:)

Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari…maafkan saja. Kebanyakan lelaki tidak sengaja….Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!

Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih. Cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.

Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti. :d

Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita.

Kebanyakan lelaki cukup lemah dengan air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.

Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yang hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!

Tuesday, June 16, 2009

:: Aku Kawen!! ::

Hahaha...bajet!! gila hape nak kawen tyme2 nie...
Atas permintaan rudy, aku jwb yer~


1. How old are you

:: 18 going to 19... ::


2. Are you single?

:: Ada 3 slot kosong lg ::


3. At what age do you think you’ll get married?

:: Erm..27?? Pergh...awal shial!! haha ::



4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?

:: Walaweyy... Insyallah~ ^^ Itu Yang Dirancang~ ::



5. If not, who do you want to marry?

:: Nak Lisa Surihani boleh? hahahaha!! ::


6. Who will be your bridesmaid or your best man?

: Sape2 yg apply first, dia la jadik...cewah~::

(permohonan dibuka sebulan sebelum tarikh perkahwinan )


7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?

: Traditional kot, Simple but Nice ::



8. Where do you plan to go for honeymoon?

:: Mais...muahaha xbesh lgsg... Vienna Cam Besh je::


9. How many guest do you think you’ll invite?

:: Aaa..ntah.. 300<>::

10. Will that include your exes?

:: Wajibalghunnah!!! haha Aku nk tunjuk yg aku kawen lg grand dr diorg...hohoh ::


11. How many layers of cake do you want?

:: Janji Ada Kek Sudey..Xkisah La berapa Layer Pown ::


12. When do you want to get married? Morning or evening?

: Ikut la Tok Kadi Free Tyme Bila..::


13. Name the song/tune you would like to play at your wedding?

:: Anything Nice...As Long As BUKAN LAGU UNIVERSITI GEMILANG!! Arrgghh!! ::


4. Do you prefer fine dining or just normal spoon/fork/ knife?


:: Bebas...Guna Tangan Bley, Chopstik Pun No hal..Jgn Besepah Sudaa::


15.Champagne or red wine?

:: Champagne? or Sampin? Haa...Prefer Kickapoo::


16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?

:: Nak2 Sebelum Wedding Bole?? haha Sure La Days After Wedding, Kena Utamakan Family2 Dulu::


17. Money or household items?

:: Mana2 Pun Boleh ... ^^ Drpd Xdapat Pape::


18. How many kids would you like to have?


:: Ha!! Yang Nie Kita Xtaw..Hahaha ::


19. Will your record your honeymoon in DVD and CD?

:: Insyallah..Tapi X sepanjang Masa Akan Rakam Ek...Haishh!!! ::


20. I want to know their wedding plans:

Encik Spark

Puan Farhah

Encik Azren

Encik Hasyimon




Saturday, June 13, 2009

:: Aku Da Balek!!! ::

12 jam
aku tunggu..
akhirnya...
aku memijak tanah keramat...
siot..12 jam...macam balek kedah, then patah balik pi KL... lol



:: Signboard klasik KTM yg xbley blah ::





:: Tren 12 jam ..ZZz...Lambat Shial ::

Thursday, June 11, 2009

:: AS Level , JPA , Dan SEM Break ::

AS Level Sudey Abes!!!!
4A? ntah la...
Harap2 nye la..
Yg Penting....Satu azab da lepas!!


Then, td jgk...jumpa JPA n ada presentation dr org Manipal Uni.
Pergh..Lawa Shial U kampus India tu...
Smgt Gile Nak Pi..Haha
So..Nex Sem...Nak Struggle 200%!!
(Over je)

Then..pjumpaan nie..skali lg..ada pihak yang telah dikantoikan
sekali lg mengenai auta yg direka2...
bajet kitorang nie bodo kut..
haha...

Balek MaiS...Zzz...Spark dpt call..
rumah seblah aku kna pecah....
sial doo b*b* yang jd pncuri nie..
mmg layak dipanggil b*b* je..
da la curi brg...rosakkan rumah lak..
Cian hadi, sk00p dgn mat cah..
xpsl2 jd mangsa..
kali nie bkn psl cuai.
so pe lg..serang Mak Tam!!!
haha...
dgn combo mulut laser hadi, aku n JAHA (xdisangka2)
ha!! kan da kna gangbang...
Triple Kill..Godlike...Killing Spree..
Mak Tam tergamam...
GG..
speechless..tpaksa surrender..
kemenangan oleh Sentinel..

so..di cni..satu memorandum perdamaian antara bebudak jpa dgn mak tam telah dimeterai..
Antara isi2 memorandum tsebut adalah (ntah ye ntah x akan jadi) :

1. Pasang grill untuk setiap rumah

2. Padlock, student yg sedia sendiri...and kunci, satu copy bg kat mak tam...n kunci tu mesti maktam je yg bleh pgg n maktam mesti sorok kunci tu... cleaner mn2 xleh amik lgsg...

3. tambah pakguard, wajib ronda tiap masa..

4. jangan bagi mamat bangla cleaner tu masuk rumah suka2 ati mak bapak dia

5. jangan bagi mamat bangla cleaner tu datang sapu sampah tyme kitorang xde kat MAIS

6. tukar grail tangga...zZz...

7. jangan nak tuduh kami cuai..haha

Zzz


P.S : Mamat Bangla Adalah Suspek Suspicious... Xbersalah? Komplot? Dalang? Ntah lew!!!

We Are Watching You..Zzz




yang aku taw...aku da nak nek tren penyeksaan 12 jam KTM..
Lol...Kedah, Here I Come!!!! Hohohoho

Happy Holiday Guys!!!










Saturday, June 6, 2009

:: Specially Made 4 All Cake Lovers ::

Secret Recipe? ooo bukan...
haa...sekali tgk mcm sampah jijik ,hiasan yg siyes kotor gila... tp ekceli...
tp sbnrnya smua nie makanan...ya diulangi...MAKANAN..ataw lebih spesifik... KEK yang dibuat oleh sape2 ntah yang mmg ber'seni' ..haha
ntah hape dia pk ms buat kek2 camni..


Kek 1. Romantik kan~ Zzz






Kek 2. aaaA..darah tu aising kek weyy..





Kek 3. Yang berangan nak jadi pakar jantung, boleh la...amik neh..











Kek 4. Specially Made 4 Mat Chah!! haha









Kek 5. Tikus gemuk..penuh dgn lemak










Kek 6. Sedap MATA memandang..










Kek 7. Kek Graduation Pelajar Medic.. Lalalala~




Bon Appetit!!